Smiltelės gatvėje esanti Klaipėdos Mykolo Apvaizdos cerkvė, kuri jau vadinama ir jūrine cerkve, tampa Lietuvos maldų už jūrininkus centru.

Joje įrengta šventojo Mikalojaus ikona. Nuo 2013 metų cerkvės dalis išpuošta jūrinės tematikos tapyba. Biblijiniai siužetai, jūriniai motyvai, vaizduoja, kaip šv. Mikalojus atgaivina nuo stiebo nukritusį jūrininką. Tapytose freskose — vaikščiojimo vandeniu siužetas, epizodai iš žvejybos, prekybos ir karinio laivyno istorijos.

Cerkvės teritorijoje yra pastatytas pilko granito kryžius, kuriame iškalta į reisą išplaukiančio jūrininko malda šventajam Mikalojui.

Pažymint Europos jūros dieną šioje cerkvėje vyko maldos už jūrininkus. Tiksliau tai buvo liturginės pamaldos, skirtos šv. Mikalojaus relikvijos perdavimo Italijos uostamiesčiui Bari diena. Ši šventė ypač svarbi Klaipėdos Mykolo Apvaizdos cerkvės parapijai.

Į ją kaip garbės svečias buvo pakviestas ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Renginyje dalyvavo jūrininkai, „Jūrų veteranų“ klubo. Lietuvos jūrininkų sąjungos nariai. Trims jūrininkams garbingoje aplinkoje buvo įteikti jūros veteranų ženklai. Po renginio surengti bendri pietūs.

Šios cerkvės vadovybė aktyviai ieško naujų formų kaip dar labiau puoselėti jūrinius akcentus. Prieš kelias savaites Klaipėdos Mykolo Apvaizdos cerkvė vadovas Grigorijus Negurica buvo susitikęs su Lietuvos jūrų kapitonų asociacijos nariais. Jis pasakojo apie tai, kad prie cerkvės planuojama steigti istorinių jūrinių daiktų muziejų.

Klaipėdos Mykolo Apvaizdos cerkvės bendruomenė ypač aktyvi. Prie cerkvės veikia bent kelios sekmadieninės mokyklos studijos, vaikų kūrybinės dirbtuvės, biblioteka, kino salė.

По материалам сайта: www.klaipeda.diena.lt

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.